דעות
תרבות ופנאי
בריאות
ספורט
חינוך
כלכלה
חדשות
עמוד הבית

גן יבנה
לוח מקומי
אינדקס עסקים
פורום
מבצעים
אצלי בשכונה
בקרוב



10.11.09 סקר נכסים-עמלת צמיחה כלכלה צרכנות ונדל"ן

שלח לחבר הדפס

 מודעות אשדוד

עיצוב וילונות
עיצוב וילונות וטקסטיל שירות עד בית הלקוח                          קישורים ממומנים 

                                                                              

איך מטרז' הדירות עולה? עורכי הסקרים מקבלים עמלה

ראובן קפלן
ראשי ערים ומועצות מקומיות רבים, מצאו דרך להעשיר  את הכנסות הרשות המקומית מארנונה.  אחד הראשונים שחשב על כך, היה מאיר ניצן, ראש עיריית ראשל"צ שעשה זאת בשנות ה-80 המאוחרות וה-90 המוקדמות. בשנת 2003-2004 באיחור של מספר שנים, עשה זאת גם ראש העיר לשעבר צבי צילקר.

כשכל הסקרים החלו הצעתי בכתבה לתושבי אשדוד  שלא לפתוח את הדלתות לסוקרים, כי מהנסיון של ראשל"צ בעקבות הסקרים, הדירות גדלו. לא שמעתי מעולם על דירה ששטחה קטן ושהרשות המקומית החזירה כספים לתושבים על גביית יתר. אפילו  דירות בבניינים רבי קומות שהוקמו על ידי קבלנים צמחו לפתע.

בימים אלה הובאו לישיבת המועצה בעקבות שאילתה של חברת המועצה הלן גלבר, החוזים שחתמה עיריית אשדוד עם החברות הסוקרות ואז הבנתי שמה שחשבתי כל הזמן בנוגע לכך שהסוקרים מקבלים עמלה על כל מטר חדש שהם מוצאים, זה אכן נכון.
בחוזה שחתמה העיריה עם חברה כזאת שבדקה צמודי קרקע (וילות וקוטג'ים) ברובעים מסויימים בעיר, מתברר שהחברה שערכה את הסקר קיבלה עמלה בסך 11 אחוזים מחיובי הארנונה המוגדלים.

במקרה אחר, חברת עורכי דין קיבלה 'משימה' לאתר  מטרים בנויים נוספים באזורי התעשיה בעיר. הפעם נקבע כי שכר הטרחה יעמוד על שיעור של 20 אחוזים מתוספת השומה בעקבות הבדיקה. ב"פרויקטים מיוחדים וגדולים", קרי,  תיקי ארנונה גדולים שתעביר העיריה לטיפול עורכי הדין ובהם כבר קיימת מחלוקת בין העיריה לנישום, העיריה התחייבה על פי החוזה, לשלם למשרד עורכי הדין בין 10- ל-20 אחוזים עמלה.
איני מטיל ספק בשני המקרים לגבי מהימנותם של הסוקרים והבודקים. יחד עם זאת, חוזה המבוסס על עמלה מהמטרים הנוספים עשוי לדרבן את העושים במלאכה, לעגל פינות. על פי אותם חוזים, "לא מצאתם, לא קיבלתם". מדובר בשיטה בעייתית.

מצד שני מדובר בשיטה שלא עולה כסף לעיריה ולכאורה מדובר בניהול יעיל. אבל  אם היו חותמים על חוזה גלובלי, לא משנה אם ימצאו וכמה ימצאו, לא יהיה שום ספק לגבי מהימנות תוצאות הבדיקה והסקרים.

ונחזור להתחלה? כשסוקר נכסים בדרך אליכם, כבדוהו וחשדוהו, אל תהיו נדיבים, אל תקלו עליו, לא אם כן הוא מוכן להתחלק איתכם בעמלה.

הוסף תגובה
תגובות

16.   מי שהחליף את עורו מספר פעמים זהו ראש העיר לסרי , היה בליכוד, פרש למפלגת המרכז הכושלת , וחזר לליכוד - חוץ מיזה הלן נלחמה כנגד שינוי שיטת המדידה הן בצילקר והן בלסרי , מעניין איפה היה לסרי כשהתקבלה ההחלטה למדוד את הבתים ?  ( נכתב ע"י איפה היה לסרי בעבר ובהווה ??? )

תאריך 11/11/2009        שעה 8:07
15.  רבותיי, אני מציע שנרגע. יש עוד יותר מארבע שנים לבחירות, והלן עוד תחליף את עורה כמה פעמים טובות. מה, עוד לא למדנו כלום על הפוליטיקאים. רק על עצמם הם חושבים. זה בטבע שלהם.  ( נכתב ע"י ישראל )

תאריך 11/11/2009        שעה 6:50
14.  צבי חתם על הסכם עוולה כזה לפני מס' שנים, מספר את זה להלן היום והלן מנגחת את לסרי וזוקפת לעצמה נקודות  ( נכתב ע"י בינו בוערים וכסילים מתי תשכילו? )

תאריך 11/11/2009        שעה 0:03
13.  מי שלא מכיר את הלן גלבר יכיר אותה כראש העיר אשדוד ובקרוב .....   ( נכתב ע"י מעריצה ואוהדת - הלן בניגוד לאחרים מביאה קבלות.... )

תאריך 10/11/2009        שעה 21:55
12.  למגיב 11 :- אם אתה עדיין לא מכיר את הלן גלבר אתה תכיר אותה על כס ראש העיר   ( נכתב ע"י למגיב 11 )

תאריך 10/11/2009        שעה 21:46
11.  מי זו הלן גלבר? לא מכיר. אם לא מכיר כנראה גם לא חשובה  ( נכתב ע"י תושב העיר )

תאריך 10/11/2009        שעה 20:01
10.  ל-10 אתה צודק . ומי נלחמה בשניהם ? ובע"ה תביא תוצאות לרווחת התושבים בעקבות פסיקת בית המשפט העליון ? רמז, ראשי התיבות של שמה הוא ה.ג.  ( נכתב ע"י ישר כוח לה.ג. )

תאריך 10/11/2009        שעה 16:54
9.  גם לסרי וגם צילקר שותפים לפשע  ( נכתב ע"י זה חלאה וזה טרפה )

תאריך 10/11/2009        שעה 16:48
8.  להלן - ישר כוח ,צפצפי על כל המלעיזים התושבים איתך לאורך כל הדרך -טוב שיש אחת כמו גלבר אחרת היינו צריכים להמציא אחת כמוה  ( נכתב ע"י להלן - ישר כוח צפצפי על כל המלעיזים התושבים איתך לאורך כל הדרך )

תאריך 10/11/2009        שעה 16:12
7.  היחידה שנלחמת ונאבקת למען התושבים היא -הלן גלבר כל שאר חברי המועצה הם בובות שמרימים את ידם על כל דבר ועניין מבלי שאפילו הם מבינים על מה הם מצביעים - בושה לעיר אשדוד שאלה נבחריה   ( נכתב ע"י אשדודי גאה )

תאריך 10/11/2009        שעה 15:42

 עמוד  1 2









עורכי דין

 
 
 
 


אתרים אצלנו



לאן יוצאים

כספומט

שירות רפואי

עיתונים

תחנות רדיו



לוח מקומי

עוזרת לנשים לאחר לידה
מידע נוסף

למכירה 3.5 חדרים במושב ביצרון
מידע נוסף

מחפשת טרמפ למופע של תבוריס בטבריה
מידע נוסף

מערכת של RXD8 SONY
מידע נוסף

דרוש/ה עו"ד בעל/ת מוטיבציה
מידע נוסף

דרושה להשכרה 3 חדרים
מידע נוסף

סדנאות כתיבה אחד לאחד
מידע נוסף

למכירה טנדר מזדה 94', יד ראשונה
מידע נוסף

למכירה 3.5 חדרים, רובע ט"ו
מידע נוסף


חיפוש באתר





הפוך לדף הבית    הוסף למועדפים    פרסמו אצלנו    כתבו לנו    עמוד הבית    RSS